Prijzen tuinrenovatie

Op het moment dat u een tuin aan gaat leggen, moet u hier een behoorlijk bedrag voor neerleggen. Dit is logisch. Het aanleggen van een tuin is een arbeidsintensieve klus. Logischerwijs moet voor arbeid betaald worden. Daarnaast zijn de grondstoffen voor het aanleggen van een tuin ook niet mals. Een boom wordt bijvoorbeeld ook als grondstof gezien.

Dit geldt eveneens voor het renoveren van een tuin. Het renoveren van een tuin is ook een arbeidsintensieve klus. Een nieuwe grasmat kan bijvoorbeeld niet worden gelegd zonder tussenkomst van een mens.

Het renoveren van een tuin is daarom ook iets waar geld aan uit moet worden gegeven. Hieronder wordt er gekeken naar de kosten voor het renoveren van een tuin.

Wat kost het?

Het is erg lastig om te zeggen hoeveel het kost om uw tuin te laten renoveren. Dit komt doordat het renoveren van een tuin moeilijk te definiëren is. Bijvoorbeeld: het weghalen van een boom en in plaats daarvan een struik plaatsen is renoveren. Maar het weghalen van het gras en in plaats daarvoor straatwerk plaatsen, dat is ook renoveren.

Er zijn dus meerdere manieren van renoveren. Het is daarom alleen mogelijk om een gemiddelde prijs per vierkante meter aan te geven. Dit zal ongeveer €100 per vierkante meter zijn.

U zult nu vast denken; dat is een hoop geld, waarom zou ik dan niet de tuin opnieuw aan laten leggen? Het grote voordeel van de tuinrenovatie is dat het grote gedeelte van de tuin intact blijft. Als u de gehele tuin opnieuw aan gaat leggen, zult u alle vierkante meters moeten betalen. En dat zijn er hoe dan ook een stuk meer!

Advies

Bij bovenstaande prijsopgave is er van uitgegaan dat een hovenier dit werk zal verrichten. Een hovenier heeft namelijk de beschikking over het juiste gereedschap. Daarnaast heeft een hovenier heel veel kennis van het renoveren van tuinen. Hij weet bijvoorbeeld waar hij op moet letten. Vergelijk 6 offertes en bespaar geld.